30 Kasım 2016 Çarşamba

PATATES PİZZASI

2 adet orta boy patates
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kekik
Zeytinyağ
Salam, Sosis, Sucuk, Zeytin, Mısır
Kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI;
Patatesleri rendenin iri yerinde rendeliyoruz. Soyunu avcumuzun içinde sıkıyoruz ve kaseye alıyoruz üzerine baharatlar, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz tavaya da 2 yemek kaşığı kadar yağ ekliyoruz ve patatesleri kaşık yardımıyla tavaya alıp düzletiyoruz. Üzerine kapak kapatıp orta ateşte pişiriyoruz bu sıra da kaşarı rendeliyoruz. 


Sosis, biber ve sucuğu azıcık yağda kavuruyoruz içine mısır, zeytin ekleyip ocağı söndürüyoruz. ( ben zeytin ve sucuk eklemedim malzemeler değişebilir isteğinize bağlı.) ilk yüzü pişen patatesleri spatula ile çeviriyoruz ve tavanın kenarından zeytin yağı akıtıyoruz 1 yemek kaşığı kadar ve tavayı sallıyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve  2-3 dk. pişirip üzerine kaşar rendesi ve kavurduğumuz malzemeleri ekliyoruz üzerine tekrar kaşar rendesi ve kapağı kapatıyoruz .Kaşar eriyene kadar bekliyoruz ve patates pizzamız hazır. Üzerine kekik vs. Serpebilirsiniz. AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder