28 Kasım 2016 Pazartesi

PAMUK TART KEK

2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt + yarım yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çay bardağı un

KREMASI İÇİN;
2, 5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN;
Yarım paket krem şanti
Yarım su bardağı süt  Hazırlanışı

HAZIRLANIŞI;
İlk olarak sütün içine limon suyunu ekleyip karıştıralım. Bir kenarda bekletelim. Yumurta ve şekeri 3-4 dk. Boyunca iyice çırpalım. Ardından içine sütü, sıvı yağı ekleyelim. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip mikserin düşük hızıyla çırpalım. Karıştığını gördüğümüzde durduralım.

Yuvarlak küçük boy borcamı yağlı kağıt ile kaplayalım. Kek hamurunu dökelim. 175 derecelik ısıtılmış fırında güzelce pişirelim. Fırından alıp soğuması için bekletelim.

Kreması için tüm malzemeyi tencereye alıp çırpalım. Ocak üzerinde kıvam alıp pişmesini sağlayalım. Devamlı çırpalım. Kıvam alınca bir kaseye boşaltıp üzerini streç film ile örtelim. İyice soğuması için kenarda bekletelim.

Krem şantiyi çırpalım.

Soğuyan kremayı mikser ile çırpalım.

Kekin ortasını hafifçe dibine zarar vermeden oyalım.
Çukur olan kısmı krema ile dolduralım. Üzerine krem şantiyi sıkalım. Dolapta 1-2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Şimdiden AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder