30 Kasım 2016 Çarşamba

ORMAN KEBABI NASIL YAPILIR?

150 gr. Kuzu kuşbaşı
1 adet büyük boy soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
Yarım tatlı kaşığı salça ( renk vermeyecek kadar az )
Tuz
Kekik
3 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
Üzerini geçecek kadar sıcak su
1 küçük kase dondurulmuş veya konserve bezelye

HAZIRLANIŞI;
Kuşbaşı etleri 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı un ile harmanlayalım.

Teflon bir tencereye kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını alalım. Kızınca içine etleri gönderelim. Suyunu salıp çekince etleri içinden alalım.

Etleri içinden aldığımız tencerede devam ediyoruz. İri iri doğranmış soğanları ve 1 tatlı kaşığı tereyağını tencerede hafif kavuralım. Ardından içine küp küp doğranan havucu gönderelim biraz kavurduktan sonra küp küp doğranan patatesi gönderelim. Biraz kavurduktan sonra etleri, salçayı ve 1 tatlı kaşığı tereyağını ilave edelim. Biraz kavuralım.

Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim. Tuzunu verelim. Kapağını kapatıp orta ateşte 30 dk. Kadar tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirelim. Yemek piştiğinde içine bezelyeleri ekleyelim.

Kalan 1 tatlı kaşığı tereyağında bolca kekiği biraz yakalım. Yemeğin üzerine güzelce gezdirelim. Ocaktan alalım. Vaktiniz varsa dinlendirin daha da lezzetli olduğunu göreceksiniz. Şimdiden deneyenlere AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder