28 Kasım 2016 Pazartesi

NEŞELİ KALP KURABİYESİ

125 gr. Margarin veya tereyağ
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet büyük boy yumurta
4, 5 su bardağı un ( yumuşak kıvamlı bir hamur olacak )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN;
80 gr. Sütlü beyaz çikolata
pembe gıda boyası
çekilmiş ceviz

HAZIRLANIŞI;
Hamuru için olan tüm malzemeyi yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğuralım. Hamur toplandığında yoğurma işlemini sonlandıralım. Tezgahı hafif unlayıp hamuru açalım. Kalıp ile keselim ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Bu tarif ile 1,5-2 tepsi kurabiye çıkıyor. 175 derece ısıtılmış fırında 12-13 dk. Hafif kenarları pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğuyunca benmari usulü eritilmiş ve gıda boyasıyla karıştırılmış çikolatayı kurabiyeler ile buluşturalım üzerine ceviz serpelim çikolata donunca servis edebiliriz. Ağızda dağılan kurabiyelerimiz hazır şimdiden AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder