30 Kasım 2016 Çarşamba

MISIRLI BULGUR PİLAVI

1 su bardağı bulgur
2 su bardağı su
1/2 paket tavuk bulyon
Tuz
Nane
1 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı salça
Sivri veya çarliston biber
Tel şehriye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
Süt mısır ( dondurulmuş veya konserve )

HAZIRLANIŞI;
Teflon veya seramik tencereye sıvı yağı, tel şehriye ve küp küp doğranan biberleri alalım. Hafif kavuralım.

Ardından yıkanan bulguru ve tereyağını ekleyelim. Biraz kavuralım. Kabukları soyulup küp küp doğranan domatesi ve salçayı ekleyip biraz daha kavuralım. Üzerine suyu, tuz ve bulyonu ekleyip kapağını kapatalım. Kaynamaya başladığında altını kısalım.

Suyun yarısını çektiğinde mısırı ekleyelim. Pişmeye devam etsin.

Tamamen suyunu çekip piştiğinde altını kapatalım üzerine naneyi ekleyelim güzelce karıştırıp dinlenmesi için 15 dk. Bekleyelim. Ardından servis edelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder