28 Kasım 2016 Pazartesi

MİNİ TAHİNLİ PİDELER

1, 5 su bardağı ılık su
50 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 adet yumurta ( sarısı üzerine )
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı instant maya ( silme )
4, 5 – 5 su bardağı un

Tahinli Harcı İçin;
1, 5 su bardağı sıvı tahin
1, 5 çay bardağı toz şeker
1, 5 çay bardağı su

Üzeri İçin;
Ayrılan yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
Her bir pideye 1’er tutam toz şeker

HAZIRLANIŞI;
Yoğurma kabına biraz un eleyelim üzerine mayayı ekleyip karıştıralım ortasını açalım. Ilık suyu, yumurta akını, yumuşak tereyağını, tuz ve şekeri ekleyip yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım.

Un ilavesiyle hamuru iyice yoğuralım 5-6 dakika boyunca pürüzsüz bir hamur elde ettiğimizde ve hafif ele yapıştığında hamur olmuş demektir. Üzerini streç film ile kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.

Mayalanan hamuru hafif unlu tezgah üzerine alıp uzatalım. Minik bezelere bölelim. Ben 50 gramlık bezeler yaptım. Bezeleri yuvarlayalım. Fırın tepsisine ister yağlı kağıt serin, isterseniz sıvı yağ ile yağlayın. Bezeleri tepsiye dizelim. Elimizi hafif yağlayarak yuvarlak, kenarları yüksek şekilde açabildiğimiz kadar açalım. Ne kadar incelirse o kadar iyi. Tüm bezelere aynı işlemi yapalım. İçlerinin çukur olduğundan emin olalım.

Tahinli harcı için tahin ve şekeri karıştıralım. Suyu yavaş yavaş ekleyerek hafif akışkan bir kıvamda olmasını sağlayalım. Şekerinde eridiğinden emin olalım.

Tahinli harcı pidelere paylaştıralım.

30 dakika tepsi mayası için bekletelim.

Yumurta sarısına pekmezi ekleyelim. Pidenin kenarlarına sürelim.
Üzerilerine 1’er tutam şeker serpelim.

175 derecelik ısıtılmış alt üst fırında kenarları kızarana kadar pişirelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder