28 Kasım 2016 Pazartesi

MİNİ PİZZALAR

1, 5 su bardağı ılık su
50 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı instant maya ( silme )
4, 5 – 5 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN;
2 yemek kaşığı domates salçasını biraz su ile inceltelim. İçine istenilen baharatları ekleyip karıştıralım.
Kaşar peyniri rendesi
Domates
Biber
Sucuk, salam, sosis vs.
Mısır

HAZIRLANIŞI;
Yoğurma kabında un ve mayayıkarıştıralım ortasını açalım. Ilık suyu, yumurta akını, yumuşak tereyağını, tuz ve şekeri ekleyip yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım. Un ilavesiyle hamuru iyice yoğuralım 5-6 dakika boyunca pürüzsüz bir hamur elde ettiğimizde ve hafif ele yapıştığında hamur olmuş demektir. Üzerini streç film ile kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.

Mayalanan hamuru hafif unlu tezgah üzerine alıp uzatalım. Minik bezelere bölelim. Ben 50 gramlık bezeler yaptım. Bezeleri yuvarlayalım. Fırın tepsisine ister yağlı kağıt serin, isterseniz sıvı yağ ile yağlayın. Bezeleri tepsiye dizelim. Elimizi hafif yağlayarak bezeleri inceltelim.

İlk olarak salçalı sostan sürelim. Ardından kaşar peyniri ve diğer malzemeleride yerleştirip 30 dakika tepsi mayası için bekletelim. 175 derecelik ısıtılmış alt üst fırında pişirelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder