22 Kasım 2016 Salı

MİLFÖY PASTA

1 su bardağı + çeyrek su bardağı süt ( 240 ml )

2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı mısır nişastası ( 20 gr. )
3 yemek kaşığı toz şeker ( 50 gr. )
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya

AYRICA;
2 kare milföy
çilek

ÜZERİ İÇİN;
biraz sıvı yağ
biraz toz şeker

HAZIRLANIŞI;
İlk olarak kremayı yapalım. Bunun için yumurta sarısı ve şekeri el çırpıcısıyla rengi hafif açılana kadar çırpalım. Mısır nişastasını ekleyip karıştıralım. Sütü kaynatmadan ısıtalım. Üzerinde dumanları görmemiz yeterli. Yumurta sarılarının bulunduğu kaseye biraz sütten ekleyip karıştıralım. Bu yumurtalı karışımı sütün içine boşaltıp ocağa alalım. Karıştırarak kıvam almasını sağlayalım. Göz göz olduğunda ocağın altını kısıp 1 dk. Karıştırarak pişirelim. Ocaktan alıp vanilini ekleyelim karıştıralım. Kremayı bir kaseye boşaltıp üzerini streç film ile örtelim. 10 dk. ılındıktan sonra içine tereyağını ekleyip karıştıralım ve tekrar streçleyip buzdolabında 1 saat kadar iyice soğumasını sağlayalım.


Milföy hamurlarını ikiye bölelim 4 parça dikdörtgen elde etmiş olduk. Yağlı kağıt serili fırın kabına dizelim. Üzerine çok az sıvı yağ sürüp toz şeker serpelim. 190 derecelik ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. 


Soğuyan milföyleri ikiye bölelim. Pastacı kreması ve çilekler ile süslemelerimizi yapalım. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder