29 Kasım 2016 Salı

MERCİMEK ÇORBASI (LOKANTA USULÜ)

1 büyük çay bardağı kırmızı mercimek

1 küçük soğan
1 küçük havuç
1 küçük patates
5 su bardağı su
1/2 et bulyon

tuz

PİŞTİKTEN SONRA İÇİNE;
dolu dolu 1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un

ÜZERİ İÇİN;
tereyağında sotelenmiş kıtır ekmek
kırmızı toz biberli tereyağ

HAZIRLANIŞI;
İlk olarak mercimeği güzelce yıkıyoruz ve düdüklünün içine döküyoruz patates, soğan ve havucu doğrayıcıdan geçiriyoruz ve direk düdüklüye alıyoruz. Üzerine tuz ve et bulyonu ekliyoruz. Suyumuzu da ilave edip düdüklüyü ocağa alıyoruz. Düdük ötmeye başladığında altını kısıp düdüğünü indirdikten sonra 15 dk. pişiriyoruz. Ve ocaktan alıyoruz biraz ılınmaya bırakıyoruz. Açılacak duruma geldiğinde kapağı açıp blenderdan geçiriyoruz. Bir tavada tereyağın da unu kavuruyoruz ve altını yakıp ısıttığımız çorbanın içine tereyağını ekleyip 1dk. Kadar kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Üzerine ilk önce kıtır ekmekleri yapıyoruz. Tereyağın da soteliyoruz ekmekleri ve tabağa alıyoruz. Gene aynı tava da tereyağını kızdırıp ocağı söndürüyoruz ve kırmızı toz biberi ekliyoruz. Üzerine kıtır ekmekler ve tereyağını döküp servis ediyoruz. Eminim çok seveceksiniz. AFİYET OLSUN...

NOT;
Olur da kıvamı koyu olursa sıcak su ile kıvamı ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder