30 Kasım 2016 Çarşamba

MAYDANOZLU POĞAÇA (MAYASIZ TARİF)

125 gr. Tereyağ ( soğuk küp küp doğranmış )
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 adet yumurta ( akı içine, sarısı üzerine )
1 türk kahve fincanı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
un ( yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar ekliyoruz )
1, 5 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı şeker
biraz maydanoz

İÇİ İÇİN;
beyaz peynir

ÜZERİ İÇİN;
yumurta sarısı
susam
çörek otu

HAZIRLANIŞI;
Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, süt, sirke, yumurta beyazını alıp karıştıralım. Üzerine tuz ve şekeri ekleyelim. Un, kabartma tozu ve karbonatı eleyerek ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. En son minik minik doğranan maydanozları ekleyip hamuru tekrar yoğurup parçalar koparıp içine peynir koyalım ve kapatalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı, susam, çörek otu serpip 180 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim. Enfes ağızda dağılan mis gibi poğaçalarımız hazır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder