30 Kasım 2016 Çarşamba

MAYASIZ PİŞİ TARİFİ

2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı karbonat ( silme ) 10 gr.
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
4, 5 su bardağı un

HAZIRLANIŞI;
Yoğurma kasesine tüm malzemeyi alıyoruz ve yoğuruyoruz .Unu lütfen kontrollü ekleyin. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak. Hamur toplandığında buz dolabında biraz dinlendirelim. 1-2 saat kadar. Dinlenen hamuru açıp kesiyoruz ve kızgın yağda üzerlerine yağ ata ata arkalı önlü kızartıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz. AFİYET OLSUN…

NOT;
Tabakta kızarmış olarak gördükleriniz hamurun 1/3 ‘i  yani ben hamuru 3 parçaya böldüm bir parçasını kızarttım iki parçasını derin dondurucuya koydum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder