30 Kasım 2016 Çarşamba

MARGARİNSİZ UN KURABİYESİ

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un (yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı yaklaşık 4, 5 su bardağı kadar un gidiyor.)

ÜZERİ İÇİN;
pudra şekeri

HAZIRLANIŞI;
Hamura şekil vermek biraz zor olabiliyor bu yüzden yağlı kağıt üzerinde şekil vermenizi tavsiye ederim. Bu arada kullandığım bardak ölçüsü her zamanki gibi 200 ml. ’lik standart su bardağıdır.

Yoğurma kabına tüm malzemeyi alalım. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak şekil verilebilecek kıvamda bir hamur elde edelim.

Tüm hamuru yağlı kağıt üzerine alıp un serpiştirelim ve merdane ile açalım küçük parmak kalınlığında olmalı. Çatal ile çizikler yapalım ve keselim. Dikkatli bir şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. 150 derecelik fırında 10 dk. Kadar pişirelim. Hafif pembeleşmesi yeterli. Fırından alıp soğutalım üzerine pudra şekeri eleyelim. Servis edebiliriz. AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder