30 Kasım 2016 Çarşamba

LOKUM BONFİLE TARİFİ

Kasaptan dinlenmiş dana bonfile (kişi sayısına göre istenilen miktarda)

zeytinyağı
tuz
kekik
tereyağ

HAZIRLANIŞI;
Öncelikle bonfilenin dinlenmiş olması gerekiyor. Kasaptan alırken bu şekilde alıyoruz. Eve gelince pişirmeden 1 veya 1, 5 saat önce oda ısısında eti bekletiyoruz. Pişireceğimiz zaman üzerine zeytinyağı döküp her yerine gelecek şekilde elimizle yağlıyoruz.

Tavanın çok yüksek ısıda olması gerekiyor hatta varsa demir döküm tava tercih edin.

Kızgın tavaya eti aralıklı bir şekilde sıkıştırmadan diziyoruz. Tavayı yağlamıyoruz sadece etler yağlı.

15-20 saniye sonra et kenarlardan tavadan ayrılmaya başladığında diğer yüzünü çeviriyoruz. Sık sık çevirmeyelim. En fazla 3 defa çevirelim. Ve fazla kızarmasını beklemeyelim. Yoksa yanar çünkü tava çok kızgın. Az pişiriyoruz içi pişiyor merak etmeyin. Servis tabağına pişen etleri alalım.

Üzeri için tereyağını kızdıralım. Etlerin üzerine gezdirelim. Tuz ve kekik serpelim. İçi sulu yumuşacık dana bonfilemiz hazır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder