28 Kasım 2016 Pazartesi

LEZZET PATLAMASI KÖFTELER

Köfte İçin;
1/2 kilo dana kıyma (köftelik)
Küçük çay bardaklarından 1 parmak eksik galeta unu
1 adet orta boy soğan (rendelenmiş veya rondodan gecirilmis suyu sıkılmış)
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük çay bardağı soğuk su

İçi İçin;
1 adet orta boy patates
Tuz
Kaşar peyniri

Üzeri İçin;
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
Biraz su

Kızartmak İçin;
Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI;
İlk olarak patatesleri soyup küp küp doğrayalım ve haşlayalım. Suyunu süzüp tuz ekleyelim ve püre yapalım.

Kaşarları dilimleyelim.

Yoğurma kabına kıymayı ve soğanı alalım. Galeta unu, baharatlar, tuz, karbonat, ve suyu da yavaş yavaş ekleyip yoğuralım. Yoğurma işlemi en az 15 dk. Sürmeli.

Streç film üzerine bir miktar kıyma alıp küçük tabak büyüklüğünde elimizi ıslatarak açalım.

İçine patates püresi ve kaşar peynirini koyalım streç film ile birlikte köfteyi kaldırıp üzerine kapatalım. Yarım ay şeklinde olmuş oldu. Bir çorba kasesi ile düzgün bir şekilde pastates püresini çıkartmadan keselim. Uçlarını tekrar parmaklarımız ile bastırıp kapatalım. İçindeki malzemenin dışarı çıkmasına izin vermeyelim. Tüm köfteleri bu şekilde hazırlayalım. Üzerini streç film ile örtüp dolapta en az 3 saat bekletelim.

Tavada yağı kızdırıp çok yüksek ateşte olmayacak şekilde arkalı önlı pişirmeyelim. Servis tabağına alalım.

Tereyağın da salçayı kavuralım ve üzerine biraz su ekleyip kıvamını ayarlayalım. Köftelerin üzerine dökelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder