30 Kasım 2016 Çarşamba

KÜNEFE NASIL YAPILIR?

60 gr kadar kadayıf
20 gr tereyağ (1 yemek kaşığı)
Tuzsuz künefelik peynir

Şerbeti için;
1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağından biraz eksik şeker

HAZIRLANIŞI;
İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğutuyoruz.

Daha sonra künefeyi yapacağımız tavada tereyağını eritip kadayıflar ile buluşturuyoruz ve güzelce kadayıfları didikliyoruz. Kadayıfların her yerine tereyağından geldiğinden emin oluyoruz daha sonra tavaya kadayıfların yarısını diziyoruz ve elimizle bastırıyoruz üzerine peyniri diziyoruz ve kalan kadayıfları ekleyip iyice bastırıyoruz. Üzerine ağırlık koyup 15 dk. Bekliyoruz.

Ben üzerine başka bir tava koydum ve onunda üzerine süt kaynatmıştım o tencereyi koydum epey güzel preslenmiş oldu. 15 dk. Sonunda orta ateşte ilk tarafını pişiriyoruz ters çevirip diğer tarafı da pişiriyoruz ve sıcak tatlıyı soğuk şerbet ile buluşturuyoruz. Gerçekten harika bir lezzet peynir sevmeyenler peynirsiz de deneyebilir. Çıtır çıtır künefemiz hazır. AFİYET OLSUN...

NOT;
VERDİĞİM ÖLÇÜLER KÜÇÜK BİR TAVA İÇİN GEÇERLİDİR VE 1-2 KİŞİLİK DİYE DÜŞÜNÜLEBİLİR. MİKTARLAR TAVA BOYUTUNA GÖRE DEĞİŞEBİLİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder