27 Kasım 2016 Pazar

KUMPİR TARİFİ

2 adet orta boy kumpirlik patates
1 yemek kaşığı tereyağ
kaşar rendesi
salam
sosis
rus salatası
ketçap (ben salçalı sos yaptım ketçep kullanmıyoruz çünkü)
mayonez (ben kullanmadım ama dışarıda kullanılıyor)
aslında istenilen malzemeler kullanılır. Tamamen sizin damak tadınıza kalmış herşey olabilir.

HAZIRLANIŞI;
Patatesleri yıkayıp kurulayalım ve fırın kabına yerleştirip 200 derecede 1 saat boyunca pişirelim. Kontrol edin yumuşamamışsa biraz daha tutun.
Sıcak sıcak patatesleri ikiye yaralım ama tamamen kesmeyelim. İçini kaşık yardımıyla oyalım. Ardından kaşar rendesi, tereyağı ve tuz  ilave edip dikkatli bir şekilde patatesin kabuğuna zarar vermeden karıştıralım.
Tamamen eridiğinde. Hazırladığımız malzemeleri üstüne dizelim. Ve afiyetle yiyelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder