21 Kasım 2016 Pazartesi

KRUVASAN POĞAÇA

1 su bardağı su
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
6, 5 – 7 su bardağı un (kontrollü ekleyin hafif ele yapışan kıvamda olmalı)

İÇİNE SÜRMEK İÇİN;
150 gr. Margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)

İÇ HARCI İÇİN;
Beyaz peynir

ÜZERİ İÇİN;
1 adet ayrılan yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pekmez
Susam, çörekotu

HAZIRLANIŞI;
Yoğurma kabına 6 su bardağı un ve mayayı alıp karıştıralım. Ortasını açıp ılık su, süt ve sıvı yağını koyalım. Yumurtaları kıralım. Bir tanesinin sarısını ayıralım. Sıvıların üzerine tuz ve şekeri ekleyelim. İlk etapta çatal ile karıştıralım. Biraz kıvam aldıktan sonra elimiz ile yoğurmaya başlayalım. Hamur toplandıktan sonra 6 dk. Boyunca hamuru havalandıra havalandıra aşağıdan yukarıya uzatarak yoğuralım. Ardından üzerini streçleyip 30 dk. Boyunca mayalanmaya bırakalım.

Mayalanan hamuru 3 parçaya ayıralım. Her bir parçayı da 6 bezeye bölelim. Hafif unlayarak küçük pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Aralarına yumuşak tereyağından sürüp üst üste 6 kat yapalım. En üstüne yağ sürmüyoruz. Hamuru yuvarlak bir şekilde açabildiğimiz kadar açalım. Fazla inceltmeden. Ardından üçgenlere keselim. İç harcını yerleştirip rulo yapalım. Diğer iki parça hamura da aynı işlemleri uygulayalım.

Mayalanması için tepside 30 dk. Bekleyelim. Mayalanan hamura yumurta sarılı karışımı sürüp susam vs. Serpelim. 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim. AFİYET OLSUN...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder