21 Kasım 2016 Pazartesi

KÖFTELİ RUMELİ KEBABI


KÖFTE İÇİN;
250 gr. Dana kıyma
1 adet orta boy rendelenmiş suyu sıkılmış soğan
Yarım çay bardağı galeta unu
1 çay bardağından 1 parmak eksik süt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için sıvıyağ

YOĞURT SOSU İÇİN;
1 su bardağı susuz yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı su
Biraz nane
Yarım paket tavuk bulyon

ÜZERİ İÇİN;
1 yemek kaşığı tereyağ
Pul biber
Nane
Kırmızı toz biber

AYRICA;
İki porsiyonluk tırnak pide
1 yemek kaşığı tereyağ

HAZIRLANIŞI;
Köfte için olan tüm malzemeyi güzelce yoğurup, fazla büyük yapmadan yuvarlak şekiller verelim. Vakit varsa streçleyip buz dolabında biraz dinlendirelim.
Dinlenen köfteleri arkalı önlü güzelce kızartalım. Bir tabakta bekletelim.

Yoğurt sosu için tavada veya tencerede tüm malzemeyi el çırpıcısıyla karıştırıp. Ocak üzerinde devamlı karıştırarak koyulaşıp kaynamasını sağlayalım. Kaynayan sosun içine köfteleri gönderip 5 dk. Kadar yüksek ateşte birlikte pişirelim.

Tırnak pideyi minik minik doğrayalım. Tavada önce tereyağını eritip pideleri ekleyelim. Hafif kıtırlaşana kadar tavada kavuralım.
Servis tabağına önce pideyi yayalım. Üzerine yoğurt sosuyla birlikte köfteleri dizelim. Pidelerin her yerine sosun geldiğinden emin olun. Büyük lezzet veriyor.😉 En son tereyağını eritip nane, pulbiber ve kırmızı toz biberi ekleyelim. Yemeğimizin üzerine güzelce gezdirelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder