30 Kasım 2016 Çarşamba

KAVALA KURABİYESİ

200 gr. Tereyağ ya da margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
2, 5 su bardağı un (300 gr. )
100 gr. çiğ  badem

HAZIRLANIŞI;
Yoğurma kabına iki bardak un, vanilya, kabartma tozu ve pudra şekerini eliyoruz ve karıştırıyoruz. İçine tereyağı veya margarini alıp yoğuralım yağ küp küp doğranmış olsun ve oda sıcaklığın da olsun çok yumuşak olmayacak fakat. Kalan yarım bardak un ile de kıvamını bulmaya çalışalım daha fazla un eklemeyelim .Çok yumuşak ise buz dolabında biraz dinlendirelim. Hamur toplandığında içine rondodan çekilmiş bademleri ekliyoruz. 


Tezgahı unlayıp hamuru merdane yardımıyla açıyoruz ve bardak ile yarım ay şekli veriyoruz yağlı kağıt serili tepsiye dizip 175 derecede 15 dk. kadar pişiriyoruz fırından fırına değişir. Hafif pembeleştiğini görüceğiz. Fırından çıkar çıkmaz bir tabağa pudra şekerini döküyoruz ve tek tek tüm kavala kurabiyelerini buluyoruz. Tepsiye sık sık dizip üzerini kaplayacak şekilde pudra şekeri eliyoruz ve soğuduğunda servis ediyoruz. AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder