30 Kasım 2016 Çarşamba

KAŞAR DOLGULU TAVUK BONFİLE

Yarım tavuk göğsü
Kaşar peyniri
Tuz
Kekik
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
Biraz sıvı yağ

HAZIRLANIŞI;
Tavuk göğsünü iki streç film arasında et döveceği ile inceltelim. Biraz tuz serpelim. Ben yarım göğüsten 5 adet rulo elde ettim. İçine kaşar peynirini küp küp doğrayıp yerleştirelim dikkatlice rulo yapıp birleşim yerlerini kürdan ile sıkıştıralım. Tavayı kızdıralım .Biraz sıvı yağ ilave edip tavukları önlü arkalı kızartalım.

Ayrı bir tavada tereyağını eritelim. Salçayı kavuralım. Su ve tuzu ilave edip kaynatalım. Kızaran tavukları salçalı sosun üzerine dizelim. 5 dk. Kadar sosun içinde önlü arkalı pişirelim.

En son üzerine kaşar rendesi ve kekik serpelim. Sıcak sıcak servis edelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder