22 Kasım 2016 Salı

KARAMEL SOS YAPILIŞI

5 çorba kaşığı tepeleme toz şeker (100 gr.)

1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı tereyağ (silme)
1/2 paket krema (100 ml)

HAZIRLANIŞI;
Sos tavasında şekeri orta ateşin üzerinde dikkatli bir şekilde hiç kaşık değdirmeden hafif hafif sallayarak eritiyoruz. En son anda tahta bir kaşık ile hafifçe karıştırıp içine çok çok az tuz ve tereyağını ekliyoruz hızlıca karıştırıp eritiyoruz. Tavanın derin olması önemli çünkü sıçrama yapabiliyor. Ardından kaynatmadan ısıttığımız kremayı ekliyoruz ve tekrar hızlıca karıştırıyoruz. Bu esnada topaklanır gibi olabilir. Çırpmaya devam edin eriyecektir. Soğumaya bırakıp istediğiniz her tatlıda kullanabilirsiniz. Asla acı olmuyor sadece ateşe dikkat edin çok yüksek olmasın birde başından ayrılmayın. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder