30 Kasım 2016 Çarşamba

KANDİL SİMİTİ TARİFİ

125 gr. Tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı yoğurt
1 silme çorba kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3, 5 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN;
1 adet yumurta beyazı
susam

HAZIRLANIŞI;
Yoğurma kabına tüm malzemeleri alıyoruz ve yoğuruyoruz. Sert bir hamur olmamalı verdiğim ölçülerden giderseniz tam geliyor.  Şekil veriyoruz ve önce yumurta akına sonra susama buluyoruz. 175 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Benim fırınımda 20 dk. pişti.  Ağızda dağılan kandil simitlerimiz hazır. AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder