30 Kasım 2016 Çarşamba

KADINBUDU KÖFTE TARİFİ

500 gr. Dana kıyma
1 adet büyük boy soğan
1′ er çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Maydanoz
1 küçük çay bardağı pirinç
Pirinçi haşlamak için 2 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ

KÖFTELERİ BULAMAK İÇİN;
2 adet yumurta
Un

KIZARTMAK İÇİN;
Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI;
Pirinci yıkayıp haşlayalım.

Tavaya sıvı yağı alalım üzerine kıymanın yarısını (250 gr.) koyup 5 dk. kadar küçük ocakta kavuralım. Rengi değişince içine minik minik doğranan veya rondonan çekilen soğanı ilave edelim. Yaklaşık 10 dk. kadar da bu şekilde kavuralım.

Yoğurma kabına pirinci ve kavurduğumuz kıymayı alıp ılımaya bırakalım.

Ardından içine kalan çiğ kıymayı, minik minik doğranan maydanozları, baharat ve tuzu ilave edip yoğuralım. 5-6 dk. boyunca yoğuralım. Ardından şekil verip üzerini streç film ile kapatalım. En az 30 dk. buz dolabında dinlendirelim.

Buzdolabından çıkarttığımız köfteleri önce una ardından çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda iyice kızartalım. 5-6 dk. dan önce almayalım iyice kızarsın. Harika köftelerimiz hazır. AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder