28 Kasım 2016 Pazartesi

ISPANAKLI YAŞ PASTA

KEK İÇİN;
3 adet yumurta
1, 5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
200 gram haşlanmış ıspanak yaprağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

KREMASI İÇİN;
3 su bardağı süt
1, 5 Türk kahve fincanı un
4 yemek kaşığı şeker
1 kahve fincanı labne peyniri ( olmasa da olabilir)
1 paket vanilya
Yarım paket krem şanti toz halinde
1 adet yumurta

KAT ARALARI VE DIŞ KAPLAMASI İÇİN;
Yarım paket krem şanti yarım su bardağı süt ile hazırlanmış

HAZIRLANIŞI;

KEKİ İÇİN;
İlk olarak haşlanan ıspanağı blendırdan geçiriyoruz ve süzgeç ile süzüyoruz.
Yumurta sarı ve beyazlarını ayıralım. Yumurta beyazlarını 1 su bardağı şeker ile katılaşana kadar çırpalım.

Yumurta sarılarını da yarım su bardağı şeker ile rengi açılana dek çırpalım. Sıvıyağını ve ıspanak püresini ekleyip çırpmaha devam... Mikseri kaldıralım. Beyazların içine yavaş yavaş sarıların olduğu karışımı ekleyip spatula ile karıştıralım. Üzerine yavaş yavaş un, vanilya, kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam... Yağlı kağıt serili kalıbına karışımı döküp ve 175 derecelik ısıtılmış fırında 35 dk. kadar pişiriyoruz. Fırını hiç açmamalısınız daha güzel kabarıyor. Pişme süresi değişiklik gösterebilir kontrollü gidin.

KREMASI İÇİN;
Tencerede süt, yumurta, un, vanilya ve şekeri karıştıralım. Devamlı karıştırırarak ocak üzerinde pişirelim. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocaktan alıp arada bir çırparak soğutalım. Soğuyunca içine şantiyi ekleyip cırpalım. Kıvamı çok yoğun olursa bu noktada süt ilave ederek kıvamı ayarlayabilirsiniz.

Yarım paket şantiyi yarım su bardağı süt ile hazırlayalım.

Soğuyan kekin kenar kısımlarını üzerine ufalamak için keselim.

Keki 3 kata bölelim. İnce bir tabaka şantiyi sürüp üzerine krema ve üzerine tekrar şanti üzerine diğer katı koyalım. Aynı sırayı uygulayalım. Tüm pastayı şanti ile kaplayıp ayırdığımız kekleri ufalayıp pastayı kaplayalım. Buzdolabında en az 4 saat bekletip servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder