22 Kasım 2016 Salı

İSLİM KEBABI

KÖFTESİ İÇİN;
Yarım kilo dana kıyma (köftelik)
Küçük çay bardaklarından 1 parmak eksik galeta unu
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı soğuk su

AYRICA;
3-4 adet uzun boy patlıcan
Sivri biber
2 adet domates
2 adet patates
2 yemek kaşığı salça
Su
Tuz

HAZIRLANIŞI;
Köftesi için olan tüm malzemeyi yoğurma kabına alalım. Soğanı rendeleyip suyunu sıkalım suyunu döküyoruz soğanı kullanıyoruz. Köfteyi 10 dk. Boyunca yoğuralım. Mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirelim. Köfteye klasik yuvarlak yassı şekli verelim.

Patlıcanları yıkayıp soyalım. İnce bir şekilde uzun şeritler halinde keselim. Patatesi soyup yıkayalım. Yuvarlak şekilde keselim.

Domates ve biberi de iri iri keselim.

Köfte, patlıcan ve patatesi kızartalım. İki adet patlıcan şeridini önümüze alalım. Artı şeklinde yapalım patlıcanı. Üzerine patates, köfte, patates olacak şekilde dizelim. Ardından kenardaki patlıcanları üzerine kapatalım. Kürdan ile tutturalım. Fırın tepsisine dizelim. Kürdana dilimlenen biber ve domatesi batıralım.
Ocakta salça ve suyu kaynatalım. Sıcak sıcak köftelerin üzerinde gezdirelim. 200 derecelik fırında biberler kızarana kadar pişirelim. Suyunu fazla koymanıza gerek yok. Hafif üzerini geçmesi yeterli. Yemeğimiz hazır. Herkese AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder