22 Kasım 2016 Salı

İSKENDER KEBAP (ET DÖNER)

Yarım kilo ince çekilmiş dana kıyma 

1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı yoğurt
1 silme tatlı kaşığı tuz
Kırmızı toz biber, karabiber, kimyon

HAZIRLANIŞI;
Soğanı temizleyip rondoda çok ince olacak şekilde çekelim. Üzerine kıyma, yoğurt, baharat ve tuzu ekleyip rondoda çekmeye devam edelim. Yaklaşık 5 dk. Boyunca rondodan çekelim.

Streç film üzerine alıp silindir şeklinde rulo yapıp güzelce saralım. Derin dondurucuda 1 gece donduralım.

Ertesi gün dondurucudan çıkarıp yarım saat kadar kesilecek kıvama gelene kadar bekletelim. Hala donuk olan dönerimizi ince ince dilimleyelim. Hafif yağladığımız kızgın tavaya direk atıp arkalı önlü kızartalım. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN... 


NOT;BEN İSKENDER OLARAK SERVİS ETTİM. BUNUN İÇİN GEREKEN MALZEMELER İNCE BİR PİDE, SALÇALI SOS VE TEREYAĞ. DAHA ÖNCE PAYLAŞTIĞIM PİDELİ KÖFTE TARİFİMDEN DE FAYDALANABİLİRSİNİZ. SEVGİLER. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder