30 Kasım 2016 Çarşamba

HASANPAŞA KÖFTE TARİFİ

KÖFTESİ İÇİN;
250 gr. kıyma ile hazırlanmış köfte (Devamlı olarak yaptığınız köfte ile yapabilirsiniz veya daha önce paylaştığım ”kasap köfte” tarifinden yararlanabilirsiniz.) Püresi için;
2 orta boy patates
1 tatlı kaşığı tereyağ
Kibrit kutusu kadar kaşar peyniri rendesi
Tuz

ÜZERİ İÇİN;
Kaşar peyniri rendesi

SALÇALI SOS İÇİN;
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı kadar su
Tuz

AYRICA;
Haşlanmış bezelye
Domates
Yeşil biber

HAZIRLANIŞI;
Köfteyi yoğurup çanak şekli veriyoruz yağladığımız tepsiye diziyoruz.
Patatesleri haşlayalım. Blenderdan geçirelim. Tekrar ocağa alıp tereyağı ve kaşar rendesini ekleyip karıştırarak 1-2 dk. Pişirelim.

Köftelere önce bezelyeden koyalım üzerini püre ile kaplayalım. Pürenin uzerine küp küp doğranmış biberleri ekleyelim. Borcamın ortasına domatesi dilimleyip yerleştirelim.200 derecelik fırında guzelce pişirelim.

Salçalı sosu için tavada salça ve suyu karıştıralım. Tuzunu ekleyip kaynatalım. Pişen köftelerin üzerine yarısına gelecek şekilde salçalı sosu gezdirelim. Pürenin üzerine kaşar rendesi ekleyelim. Ve tekrar kaşarlar erip hafif kızarana kadar fırında tutalım. Hasanpaşa köftelerimiz hazır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder