28 Kasım 2016 Pazartesi

FIRINSIZ İZMİR KÖFTE

1 adet büyük boy patates
2 yemek kaşığı domates salçası
Köftelerin üzerine geçecek kadar su
biraz tuz

KÖFTESİ İÇİN;
250 gr. Kilo dana kıyma (köftelik)
Yarım çay bardağı galeta unu
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı su

HAZIRLANIŞI;
Yoğurma kabına en az iki kere çekilmiş kıymayı alıyoruz. Soğanı rendeliyoruz veya doğrayıcıdan geçiriyoruz. Ve avuç içine alıp suyunu sıkıyoruz ( soğanı kullanıyoruz suyunu atıyoruz ) ve soğanı kıymanın üzerine ekliyoruz. Galeta unu, baharatlar, tuz, karbonat ve suyuda ekleyip yoğuruyoruz. (suyu yavaş yavaş ekleyip yumuşak kıvamlı bir köfte elde edin.) Yoğurma işlemi en az 15 dk. Sürmeli. Elimizi arada bir ıslatıp uzun köfteler yapıyoruz. Tavada köfteleri önlü arkalı kızartalım. 


Patatesleri iri iri doğrayıp onları da kızartalım.

Yayvan bir tencereye sırasıyla köfte ve patateşten dizelim.

Salçalı sos için salça ve suyu biraz tuz ilavesiyle ocakta kaynatalım. Tenceredeki köfte ve patateslerin üzerine dökelim. 20 dk. Boyunca kapağını kapatıp ocakta kısık ateşte pişirelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder