21 Kasım 2016 Pazartesi

FIRINDA İZMİR KÖFTE

Yarım kilo kıyma ile hazırlanmış klasik köfte (sayfamdaki kasap köfte tarifim ile yapabilirsiniz)

AYRICA;
3 adet orta boy patates
tuz ve biraz sıvı yağ
sivri biber
1 yemek kaşığı salça
köftelerin üzerini geçecek kadar su
tuz
fırından çıkarınca üzerine serpmek için kekik

HAZIRLANIŞI;
Klasik köftemizi yoğuralım. Uzun şekiller verip yağlanmış fırın kabına dizelim.

Patatesleri soyup her zamankinden biraz daha kalın doğrayalım. Biraz yağ ve tuz döküp karıştıralım köftelerin arasına dizelim. Biberleri de aralara dizelim.

180 derece ısıtılmış fırına verip köfteler kızarana kadar pişirelim.

Bir sos tenceresine salça, tuz ve göz kararı köftelerin üzerine çıkacak kadar suyu alalım. Kaynama noktasına getirelim. Fırından kabı çıkartıp salçalı sosu dökelim. Tekrar fırına verelim 10 dk. Bu şekilde pişirdikten sonra fırından alıp üzerine kekik serpelim. Servis edelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder