21 Kasım 2016 Pazartesi

EV YAPIMI ERİŞTE (PRATİK ANLATIMIYLA)

10 adet yumurta 

1 litre süt
2 su bardağı su
tuz
un ( mantı hamuru gibi sert bir hamur olacak )
HAZIRLANIŞI;
Yoğurma kabında tüm malzemeleri yoğuralım. Sert bir hamur elde edelim. 30 dk. Hamuru dinlendirelim.
Dinlenen hamuru 24 bezeye bölelim. Un ve oklava ile hamuru yuvarlak bir şekilde fazla inceltmeden açalım.
Saç üzerinde ( en kısık ateşte ) kızartmadan hafif bir şekilde altlı üstlü pişirelim. Pişen yufkaları soğutalım. Soğuyan yufkaları üst üste biriktirelim. Kurumamaları için üzerlerini örtelim.

Tüm hamurlar bitip soğuduğunda önümüze 3 yufkayı alalım. Şeritler halinde keselim. Şeritleri de kesebileceğimiz kadar üst üste koyup erişte şeklinde dilimleyelim.
Erişteleri girilmeyen bir odada sofra bezi üzerinde ara sıra karıştırarak kurutalım. Kuruyan erişteleri saklama kabında muhafaza edelim. İstediğimiz zaman makarnayı haşlar gibi haşlayalım.
Nefis ev eriştemiz hazır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder