22 Kasım 2016 Salı

ELMAS KURABİYE

125 gr. Margarin veya tereyağı

1 cay bardagi sıvıyağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2-3 yemek kaşığı kakao
1 su bardagindan 1 parmak eksik pudra şeker
Un (yumuşak bir hamur elde edene kadar)

Dışı için;
Bolca toz şeker
Nutella

HAZIRLANIŞI;
Hamur için olan tüm malzemeler yoğurulur. Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Yuvarlak ortası çukur şekiller verilip kenarları toz şekere bulanır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip. 175 derecelik ısıtılmış fırında 12-15 dk. Arası pişirilir. Çıktığında yumuşak olacaktır durdukça sertleşecektir.

Soğuduktan sonra ortasına nutella ekleyip servise hazır hale getirebilirsiniz. Agızda dağılan kurabiyeleriniz hazır AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder