22 Kasım 2016 Salı

ELMALI SANDVİÇ KURABİYE

HAMURU İÇİN;
125 gram margarin veya tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ (küçük çay bardaklarından)
1 küçük çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Un

İÇİ İÇİN;
4 adet elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

ÜZERİ İÇİN;
Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI;
İlk olarak elmaları soyup rendeleyelim. Bir tavada üzerine toz şeker ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavuralım. En son tarçını ilave edip ateşten alalım.

Hamuru için olan tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğuralım.

Tezgahı hafif unlayıp merdane ile hamuru açalım. Yuvarlak şekillendiriciler ile hamuru keselim. İçine soğuyan harcı koyup hafif kapatalım. Yağlanmış tepsiye dizip 175 derecelik ısıtılmış fırında 15-17 dk. Arası pişirelim. Fırından çıkarınca ilk sıcaklığı giden kurabiyelerin üzerine pudra şekeri eleyelim.

Fırından çıktığında yumuşak olacaktır. Soğuyunca ağızda dağılan elmalı sandviçleriniz hazır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder