30 Kasım 2016 Çarşamba

ELMALI KURABİYE (AĞIZDA DAĞILAN TARİF)

125 gram tereyağ veya margarin ( oda sıcaklığında )
1 çay bardağı sıvı yağ ( küçük çay bardağı )
1 su bardağı pudra şekeri ( klasik 200 ml ‘lik bardak )
1 tatlı kaşığı kabartma tozu ( silme )
1 paket vanilin
1 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
4, 5 su bardağı un

İÇİ İÇİN;
4 adet orta boy kırmızı elma
3 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın ( silme )
1 Türk kahve fincanı çekilmiş ceviz

ÜZERİ İÇİN;
Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI;
İlk olarak içini hazırlıyoruz bunun içi elmaları yıkayıp soyuyoruz rendenin iri yeriyle rendeliyoruz. Tavaya alıp ocağa koyuyoruz ve suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz üzerine şekeri ilave ediyoruz ve şeker eriyip suyu buharlaşana kadar kavuruyoruz. Buraya kadar işlemler 10 dk. Sürmeli. Ocağı kapatıp ceviz ve tarçını ekliyoruz ve karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.

Hamuru için yoğurma kabına tüm malzemeleri alıp yoğuruyoruz kuru malzemeleri elekten geçirmeyi unutmuyoruz. Unu da kontrollü bir şekilde ekliyoruz. Eksik veya fazla olabilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı. Hamur toplanınca streç filmleyip dolaba kaldırıyoruz.

30 dk. Sonunda hamuru unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açıp şekiller veriyoruz. İçini doldurup kapatıyoruz. Tüm hamur bitene kadar devam ediyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz ve 175 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis tabağına alıyoruz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder