28 Kasım 2016 Pazartesi

EKŞİLİ KÖFTE

200 gr. Dana kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı galeta unu
karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
tuz
yarım türk kahve fincanı su
yarım türk kahve fincanı pirinç

AYRICA;
1 adet büyük boy havuç
1 adet orta boy patates
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 adet limon ( suluysa yarısını kullanın damak zevkinize göre)
3 yemek kaşığı sıvı yağ

ÜZERİ İÇİN;
tereyağ ve nane

HAZIRLANIŞI;
Köftesi için olan tüm malzemeyi ve yılanmış pirinci ekleyerek 5 dk. Boyunca yoğuralım. Bir tabağa biraz un serpiştirelim. Top top yaptığımız köfteleri bu tabakta biriktirelim. Tabağı sallayıp köftelerin her yerinin unlandığından emin olalım. Bir tencerede suyu kaynatalım ve köfteleri içine atıp 5 dk. Pişirelim. Köftelerin suyunu süzerek bir tabağa alalım.
Ayrı bir tencerede sıvı yağında küp küp doğranan havuçları biraz kavuralım ve üzerine küp küp doğranan patatesleri ekleyelim kavurmaya devam edelim. Üzerine sıcak su ekleyip köfteleri ilave edelim. Tuzunu verelim. Bu şekilde 5 dk. Boyunca kısık ateşte kaynatalım.
Bir kasede yumurta sarısı, un, limon suyu ve yoğurdu karıştırıp tencereye yavaşça dökelim ve karıştıralım. Pirinçler pişip tüm malzemeler pişene kadar yaklaşık 15 dk. Pişirelim. Üzeri için tereyağında naneyi yakalım ve yemeğin üzerine dökelim. Sıcak sıcak servis edelim.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder