21 Kasım 2016 Pazartesi

DONUT KURABİYE

125 gr. Margarin veya tereyağ

1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet büyük boy yumurta
4 su bardağı kadar un (yumuşak kıvamlı bir hamur olacak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN;
80 gr. Sütlü beyaz çikolata
Pembe gıda boyası
160 gr. Sütlü çikolata
Pasta süsü

HAZIRLANIŞI;
Hamuru için olan tüm malzemeyi yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğuralım. Hamur toplandığında yoğurma işlemini sonlandıralım.

İki yağlı kağıt arasında hamuru açalım. Kalıp ile keselim ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.

175 derece ısıtılmış fırında 12-13 dk. Hafif kenarları pembeleşinceye kadar pişirelim.

Soğuyunca benmari usulü eritilmiş çikolatalar ile şekiller verelim. Tamamen hayal gücünüze kalmış nasıl yaparsanız çok güzel olur👍Ağızda dağılan kurabiyelerimiz hazır şimdiden AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder