29 Kasım 2016 Salı

DONDURMA KURABİYESİ

125 gr. Tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağından 1 parmak eksik esmer ve beyaz şeker karışık
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1/4 su bardağı sıvıyağ (çeyrek)
1 tepeleme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
3 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)
1 su bardağından 1 parmak eksik damla çikolata

HAZIRLANIŞI;
Tereyağı ve şekeri mikser ile güzelce çırpın. İçine sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam... mikseri kaldırıp un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur olmalı. Fazla yoğurmayın. Toplanınca tamamdır. En son damla çikolatayı da ilave edip toparlayın. Streç filme sarıp dolapta biraz dinlendirin. Dondurma kasığıyla şekiller verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 175 derecelik ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Çıkarınca yumuşak olacaktır. Bekledikçe sertleşip ağızda dağılan bir yapısı olacak. AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder