28 Kasım 2016 Pazartesi

DOMATES ÇORBASI

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un tepeleme
1 yemek kaşığı salça
3 adet domates ( kabuklarını soyup rondodan geçirelim )
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı süt
tuz
1 çay kaşığı şeker

SERVİS EDERKEN ;
kaşar rendesi ve tereyağlı kıtır ekmek

HAZIRLANIŞI;
Tencerede sıvıyağ ve unu kavuralım. Üzerine salçayı ekleyelim. Kavuralım doğranan domatesleri ekleyelim. Ve biraz daha kavuralım. Ardından suyunu verelim. Süt ve tuzunu birazda şekeri ekleyip kaynatalım. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 6 dk. kaynatalım.

Ocaktan alıp blenderdan geçirelim. Ardından süzgeç ile süzelim. Çorbamız servise hazır.

servis ederken kaşar rendesi ve tereyağında kavrulmuş kıtır ekmekleri unutmayalım lezzetine lezzet katıyor. Şimdiden AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder