21 Kasım 2016 Pazartesi

DAMLA ÇİKOLATALI MUFFİN

2 adet yumurta

1 su bardağından 2 parmak eksik seker
1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt
75 gr. Tereyağ (yarim su bardağı eritilmiş tereyağ)
1, 5 su bardağı un
1 paket Vanilya
1 paket kabartma tozu
Damla çikolata

HAZIRLANIŞI;
Yumurtaların rengi açılana kadar toz şeker ile çırpılır.

Yoğurt ve eritilmiş soğuk tereyağı yavaş yavaş eklenerek mikser ile kısaca çırpılır.

Un, kabarma tozu, vanilya elenerek eklenir. Spatula ile dikkatlice karıştırılır.
En son damla çikolata eklenerek muffin kalıplarına paylaştırılır.

Bu ölçülerle 8 adet çikolatalı muffin elde ediyoruz.
175 derecelik ısıtılmış fırında 15 dk. Kontrollü bir şekilde pişilir. AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder