28 Kasım 2016 Pazartesi

ÇÖKERTME KEBABI

150 gr. Kuzu kuşbaşı et
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
1, 5 çay bardağı su
karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
tuz
2 orta boy patates
süzülmüş yoğurt

HAZIRLANIŞI;
Tavaya sıvı yağı alalım. Üzerine etleri ilave edip suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte pişirelim. Suyunu çekince içine 1 çay bardağı suyu ekleyelim. Kapağını kapatıp 1 saat kısık ateşte pişmeye bırakalım. Suyunu kontrol edin azalırsa çok az ilave edip 1 saat pişme işlemini tamamlayın.

Suyu tamamen çekip kızarmaya geçtiğinde içine tereyağını ve salçayı ekleyip kavuralım. Kalan yarım çay bardağı suyu da ilave edelim. Baharat ve tuzunu ekleyip biraz suyun koyulaşmasını bekleyip ocaktan alalım. Etlerimiz hazır.
Patatesleri soyup yıkayalım. Olabildiğince incecik doğrayalım. Tekrar yıkayıp iyice süzelim. Kızgın yağda çok sıkıştırmadan 2 seferde kızartalım.
Servis tabağına önce patatesleri ardından yoğurdu ve üzerine de etleri ekleyip sıcak sıcak servis edelim. Yoğurt süzme yoğurt olursa çok daha iyi olur veya kendiniz süzgeç ile süzebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder