30 Kasım 2016 Çarşamba

COCOSTAR TARİFİ

3 su bardağından 1 parmak eksik hindistan cevizi
100 gr. Tereyağ
1 türk kahve fincanı süt
1 silme tatlı kaşığı nişasta
vanilya
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

KAPLAMAK İÇİN;
3 paket 80 gr. Sütlü çikolata

HAZIRLANIŞI;
Coco star tarifleri çoğalmışken bende araya katılayım dedim. Farklı bir tarif denedim kendimce ve gayette başarılı olmuşlar. Krema kullanmadım onun yerine süt ve nişasta ekledim başarılıydı oldukça.

İlk olarak tereyağını eritelim.

Şeker ve vanilyayı ekleyip şekeri eritelim.

Başka bir kase içinde süt ve nişastayı güzelce karıştıralım.

Ve nişastalı sütü, şekeri erittiğimiz yağın içine dökelim. Ardından hindistan cevizlerini gönderelim karıştırıp ocaktan alalım.

Yağlı kağıt serili 20*20 kalıba dökelim ve iyice bastıralım buz dolabında katılaşmasını bekleyelim en az 1 saat kadar.  Ardından yağlı kağıt ile birlikte tezgah üzerine alalım ve dilimleyelim. Elimizle tekrar kenarlarını düzeltelim. Ve benmari usulü eritilmiş çikolataya bulayalım. Tekrar yağlı kağıt üzerine alalım soğuması için buzdolabına kaldıralım. Enfes cocostarlarımız hazır.  AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder