28 Kasım 2016 Pazartesi

ÇITIR LOKMA TATLISI

1, 5 su bardağı ılık su
2, 5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı instant maya ( silme olsun )

ŞERBETİ İÇİN;
2, 5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

KIZARTMAK İÇİN;
bol sıvı yağ

HAZIRLANIŞI;
Şerbeti için su ve şekeri tencerede kaynatalım. Kaynamaya başlayınca limon sıkıp altını kısalım ve 15 dk. Kadar kaynatalım. Koyu bir kıvamda olmalı ki tatlılar çıtır çıtır olsun. Ardından soğutalım.

Hamuru için olan malzemeleri bir kaseye alıp çırpıcı ile karıştıralım. Cıvık bir hamur elde edelim. Bu hamuru streçleyip 45 dk. Mayalanmaya bırakalım.

Geniş bir tencereye bol sıvı yağını dökelim. Yağı ılıtalım. Hamuru bir kez daha karıştırıp neyle dökeceksek onun içine alalım. Dikkatli bir şekilde ılık yağın içine hamuru minik minik dökelim. Ocağı orta konuma getirelim ve lokmaları kızartalım.

Kızaran lokmaları soğuk şerbet içine alalım. 20-30 saniye içinde tuttuktan sonra servis tabağına alalım. İşte bu kadar tatlılarımız hazır. şimdiden deneyen herkese AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder