30 Kasım 2016 Çarşamba

ÇITIR KOL BÖREĞİ (PRATİK TARİF)

32 yaprak baklavalık yufka

ISLATMAK İÇİN;
1 su bardağından 1 parmak eksik su
1 türk kahve fincanı sulu yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ

İÇİ İÇİN;
150 gr. Dana kıyma
4-5 adet orta boy soğan ( bol soğan olmalı )
karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ

AYRICA;
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı

HAZIRLANIŞI;
Önce içini hazırlıyoruz bunun için tavada önce sıvı yağda kıymayı kavuralım suyunu salıp çeksin biraz kavrulsun ardından küp küp doğranan soğanları ekleyip iyice kavuralım. Bol soğan olmalı. En son ocaktan alırken tuz ve baharatlarını ekleyelim. Soğumasını bekleyelim.

Her bir rulo 4 kat yufkadan oluşuyor. Her kata fırça ile su, sıvı yağ, yoğurt karışımından sürüyoruz. Her yerinin ıslandığından emin olun. Ardından dar olan bölüme iç harcımızı koyup çok sıkmadan rulo yapıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Tüm yufkaları bu şekilde tamamlıyoruz. 8 rulo çıkıyoruz bu iç malzemesiyle. En son kalan sosun içine yumurta sarısı kırıp karıştırıyoruz bu sosu tüm ruloların üzerine sürüyoruz bolca. Ama sosu bitirmeye uğraşmayın ıslandığından emin olmanız yeterli fazla gelebilir çok az. 180 derecelik ısıtılmış fırında kızırana kadar pişiriyoruz. Böreğimiz hazır. şimdiden deneyen herkese AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder