30 Kasım 2016 Çarşamba

ÇITIR KADAYIFLI MUHALLEBİ

150 gr. Tel kadayıf
1 yemek kaşığı tereyağ (30 gr. )
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı kadar ceviz

KREMASI İÇİN
3 su bardağı süt
1, 5 kahve fincanı un
4 yemek kaşığı şeker
yarım paket toz kremşanti
1 yemek kaşığı tereyağ

HAZIRLANIŞI;
İlk olarak kadayıfları dondurucuda dondurup kolayca ufalıyoruz kadayıfın tamamını tavaya alıp yarısı kadarı kavrulunca üzerine tereyağı ekliyoruz (yağın yanmaması için geç ekliyoruz)kadayıflar istenilen renge geldiğinde ocaktan alıyoruz. 5 dk soğuduktan sonra içine şeker, ceviz ve tarçını ilave edip karıştırıyoruz. ( kadayıfların ılınması önemli çünkü şeker sertleşebiliyor bu yüzden kadayıf ılındıktan sonra konulmalı) kadayıfları kenara alıyoruz.

kreması için tencereye süt, un, şeker ve vanilyayı alıp çırpıyoruz ve ocağa alıp kaynatıp kıvamını bulmasını sağlıyoruz. Kaynamaya başladığında 3-4 dk. dakika çırparak pişiriyoruz ve ocaktan alıp hemen tereyağını ekleyip çırpıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Ilınınca içine toz kremşantiyi ekleyip 4 dk. kadar çırpıyoruz koyu olursa süt ekleyip akışkan hali getiriyoruz.
Krema ve kadayıflar hazır. uygun bir borcama kadayıfın yarısını yayıyoruz ve üzerine kremayı döküyoruz kalan kadayıflarıda üzerine yayıyoruz dolapra üzeri açık bir şekilde 4 saat kadar bekletiyoruz. ( üzeri örtüldüğünde kadayıflar yumuşuyor bu yüzden açık koymak gerekiyor) istenirse kuplarda da servis edilebilir. Kadayıflı muhallebimiz hazır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder