22 Kasım 2016 Salı

ÇITIR KADAYIFLI ÇİKOLATA

75 gr. çiğ kadayıf 

1 tatlı kaşığı tereyağ

KARAMEL İÇİN;
100 ml. Krema
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (100 gr.) 


DIŞI İÇİN;
80 gr. çikolata (sütlü veya beyaz isteğinize göre)

HAZIRLANIŞI,
İlk olarak çiğ kadayıfı minik minik doğrayalım. Derin dondurucuda dondurup doramanız daha kolay olacaktır. Tereyağında kadayıfları pembeleşinceye kadar kavuralım.

Karamel için şekeri tencereye alalım. Kenarlarından erimeye başlayınca ocağı kısalım tavayı hafif sallayalım. Ocak kısık ateşte olsun ve tavayı sürekli sallayın. Erime işlemi sona yaklaşınca kaşık ile karıştırın. Fazla yakmayın aksi halde acı bir tat olacaktır. Ocakta ısıttığımız kremayı birden karamelin içine dökelim sürekli karıştırarak 1 dk. Boyunca pişirelim.

İlk sıcaklığı çıkan karamel ve tel kadayıfları birleştirelim. Yağlı kağıt üzerine döküp şekil verelim. Rulo yapıp buzdolabına kaldıralım.

1 saat sonra çıkarıp dilimleyelim. Elimizle tekrar düzeltip benmari usulü eritilmiş çikolataya batıralım. Yağlı kağıt üzerine alalım. Buzdolabında donmalarını sağlayalım.
Üzerine çizikler yapmak isterseniz donduktan sonra erimiş çikolata ile yapabilirsiniz tabi tekrar dolapta donmalılar. İçi çıtır çıtır ikramlıklarınız hazır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder