27 Kasım 2016 Pazar

ÇİKOLATALI MUZLU YAŞ PASTA

18 cm. Çapında kalıp için;
PANDİSPANYA İÇİN;
4 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1, 5 çay bardağı un ( büyük çay bardaklarından )
1/2 çay bardağı ılık su ( büyük çay bardaklarından

KREMA İÇİN;
200 ml sıvı krema
1 paket toz kremşanti
200 gr. Labne peyniri ( suyunu eklemeyin )
2 adet püre haline getirilmiş muz
2 tatlı dolu dolu kaşığı nutella

AYRICA;
1 adet küp küp doğranmış muz
80 gr. Sütlü çikolata ( minik parçalara bölün )

HAZIRLANIŞI;
PANDİSPANYA TARİFİ DETAYLI BİR ŞEKİLDE SAYFAMDA MEVCUT. ARMA ALANINA ''PANDİSPANYA'' YAZARAK BULABİLİRSİNİZ.

KREMASI İÇİN;
Sıvı krema, labne ve toz şantiyi yüksek devirde çırpalım. İçine püre halindeki muzu ekleyip düşük devirde karıştırıp yarısını ayıralım. Yarısının içine nutellayı ekleyip tekrar kısa süreli çırpalım.

PASTANIN TAMAMLANMASI;
Pandispanyayı 3 kata bölelim. Yumuşak olduğu için ben ıslatmadım dilerseniz hafif şekerli süt ile nemlendirebilirsiniz. Muzlu kremayı sürelim. Üzerine çikolata parçaları serpelim. Üzerine diğer katı koyup nutellalı kremayı sürelim. Muz küplerini serpip 3. Kat ile kapatalım. Kalan kremalar ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Muzlu çikolatalı yaş pastamız hazır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder