28 Kasım 2016 Pazartesi

ÇİĞ BÖREK (Çİ BÖREK)

HAMURU İÇİN;
1 şişe sade maden suyu
Yarım su bardağı su ( 100 ml )
1 tatlı kaşığı tuz
4, 5 – 5 su bardağı un

İÇİ İÇİN;
150 gr dana kıyma
2 büyük boy domates
1 büyük boy soğanSivri biber
Tuz,Karabiber,Kimyon,Kırmızı toz biber
Kızartmak için sıvı yağ

KIYMALI İÇİN HAZIRLANMASI;
Soğanı doğrayıcıdan geçirelim yada rendeleyelim.

Domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde keselim.

Biberleri küçük küçük doğrayalım.

Kıymayı , soğanı , domatesi ve biberleri birleştirelim. Üzerine tuz ve baharatları ilave edip karıştıralım.

HAMURUN HAZIRLANMASI;
Yoğurma kabına sodayı ve suyu dökelim üzerine tuzu ekleyelim. Unu da ekleyip yoğuralım. Hamur toplanınca tezgah üzerine alıp 5 dk. boyunca yoğuralım. Hamurun kıvamı hafif sert olsun. 20 dk. üzerini örtüp dinlendirelim. 14 bezeye bölelim.

ÇİĞ BÖREKLERİN HAZIRLANMASI; Unlanmış tezgahta merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açalım kıymalı içten koyup resimdeki gibi kapatalım. Uçlarının birbirine güzel yapışması için keselim. Gerekirse parmak uçlarıyla bastıralım. Temiz bir sofra bezi üzerinde tüm çiğ börekleri biriktirelim. Üzerlerini örtmeyi unutmayalım. Tüm hamurlar bitince bolca sıvı yağı kızdıralım. Çiğ börekleri teker teker üzerlerine bir kaşık yardımıyla devamlı yağ attırarak arkalı önlü kızartalım. Sıcak sıcak servis edelim. Tüm ev halkının beğeneceği böreklerimiz hazır. AFİYET OLSUN…

NOT;
HAMURU ÇOK AŞIRI İNCE AÇMAYIN O ZAMAN FAZLA YAĞ ÇEKİYOR.

HAMURUN BİRBİRİNE YAPIŞTIĞINDAN EMİN OLUN AKSİ HALDE YAĞDA ÇATLAMALAR OLACAKTIR. VE ÇİĞ BÖREKLERİNİZ KABARMAYACAKTIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder