30 Kasım 2016 Çarşamba

CHOCOLATE MOUSSE( ÇİKOLATALI MUS)

3 adet büyük boy yumurta
150 gram çikolata ( bitter veya sütlü isteğinize kalmış ben yarı yarıya karışık kullandım)
1 yemek kaşığı şeker ( bitter çikolata kullanılacaksa tepeleme olsun, sütlü çikolata veya karışık kullanılacaksa silme olsun)
Çeyrek limon kabuğu rendesi
Bir çimdik tuz
50 gram tereyağ

HAZIRLANIŞI;
Benmari usulü çikolata ve tereyağını eritelim. Ilınması için bekletelim.

Şimdi yumurta sarı ve beyazlarını ayıralım.
Beyazlarını şeker ile iyice krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Şimdi sıra sarılarda sarıların içine limon kabuğunu ince ince rendeliyoruz tabi limonun beyaz yerine gelmeden. Ve bir çimdik tuz ekliyoruz ve çatal ile güzelce karıştırıyoruz.
Ilınmış olan çikolatalı tereyağlı kaseye yumurta sarılarını ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Sarılarda hazır.

Şimdi yumurta beyazından iki spatula alıyoruz ve sarıların içine atıyoruz çikolatayı biraz inceltmemiz lazım çünkü. Yavaş yavaş beyazları söndürmeden spatula ile karıştırıyoruz. Karıştığında bunu beyazların bulunduğu kaseye aktarıyoruz ve sıkılmadan yavaş yavaş beyazları söndürmeden karıştırıyoruz. Dışardan içeri olacak şekilde.

Karışım tamamlandığında servis kaselerine alıyoruz.
İşte şimdi işin en zor kısmı. Ne yazık ki hemen tüketemiyoruz maalesef bir gece buz dolabında üzerini streç film ile kaplayıp bekletmek zorundayız. Ama ertesi gün tüm ev halkının, misafirlerin sizin yaptığınıza inanamayacakları bir tatlıyı ikram edebileceksiniz. Mutlaka deneyin asla pişman olmayacağınız bir tarif. Şimdiden kolay gelsin ve de AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder