28 Kasım 2016 Pazartesi

BURMA BAKLAVA

18 yaprak hazır baklava yufkası
2 kase ceviz
1 türk kahve fincanı irmik
100 gr. Tereyağ

ŞERBETİ İÇİN;
2, 5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI;

KULLANDIĞIM TEPSİ ÖLÇÜSÜ : 26*34 CM
İlk olarak şerbeti ocağa alalım. Kaynamaya başladığında içine limonu sıkıp 10 dk. Boyunca kaynatıp ocaktan alalım.

Tek bir yaprak baklava yufkasını serelim. Burmalı tarifler için üretilen ince oklavayla yufkayı 2-3 tur dolayalım. İçine çekilmiş ceviz ve 2 tutam irmik serpelim tekrar rulo yapmaya devam edelim. Fazla sıkı sıkı yapmamıza gerek yok. İki taraftan büzdüzelim ve oklavadan çıkaralım. Direk tepsiye dizelim. Tepsiyi yağlamamıza gerek yok. Tüm tepsi dolana kadar bu işlemi uygulayalım.

Tereyağını eritelim. 3-5 dk. Bekleyelim. Ayranı dibe çökecektir onu kullanmıyoruz. ( beyaz renkte olanı kullanmıyoruz ) Üstteki yağdan dikkatli bir şekilde kaşık kaşık tüm tatlıların üzerine dökelim.

Isıtılmış 180 derecelik fırında kızarana dek pişirelim.

Fırından çıkan sıcak tatlıya ılık şerbeti dökelim. Üzerini kapatmadan şerbeti çekmesini sağlayalım. 2 dk. Sonra tüm şerbeti çekmiş olacaktır. Ve tatlımız servise hazır. Deneyenlere AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder