30 Kasım 2016 Çarşamba

BROWNİE KURABİYE

125 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
1 küçük çay bardağı pudra şekeri
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
3, 5 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN;
60 gr kadar beyaz çikolata

ŞERBETİ İÇİN;
1 su bardağı şeker
1, 5 su bardağı su
3-4 damla limon

HAZIRLANIŞI;
Tüm malzemeyi yoğurma kabına alıyoruz. Yoğuruyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Ve 175 derecelik ısınmış fırında 15 dk. Kadar pişiriyoruz. Kurabiyeleri fırına verince şerbeti hazırlıyoruz kaynamaya başlayınca 6 dk. Kaynatıp söndürüyoruz ve kenara alıyoruz. 


Kurabiyelerin ilk sıcaklığı gidince ılınmış şerbete kurabiyeleri 3’er 4’er bir şekilde atıp 7-8 saniye içinde tutup her yerini şerbete buluyoruz. Ve tekrar tepsiye diziyoruz. Şerbetleme işlemi bitince üzerine benmari usulü çikolatayı eritip sürüyoruz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder