30 Kasım 2016 Çarşamba

BROWNİE İNTENSE TARİFİ

80 gr. Sütlü çikolata
125 gr. Tereyağı
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı sade nescafe
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN;
80 gr. çiğ krema
80 gr. Sütlü çikolata

HAZIRLANIŞI;

ÜZERİ İÇİN;
Kremayı ocakta biraz ısıtalım. Çikolatayı parçalara ayıralım. Isınan kremanın içine ekleyip karıştıralım. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım.

BROWNİE YAPIMM;
Tereyağ ve çikolatayı benmari usulü eritelim. Kenara alıp ılınmasını bekleyelim. Ilınınca içine yumurtaları teker teker kırıp çatal ile karıştıralım. Ardından un, kakao, vanilya, tuz, nescafe ve toz şekeri yavaş yavaş ekleyip iyice karıştıralım. Şekerin iri kalmamasına dikkat edin.
20×20 ölçülerindeki fırın kabına yağlı kağıt serelim ve hamuru döküp 175 derecelik fırında 12-13 dk. Pişirelim. Fazla pişirmemeye dikkat edin. Çiğde kalmaması lazım. Klasik kürdan testi yapıp çıkarabilirsiniz. Kısa sürede pişecektir. Ama süre fırından fırına değişebilir.
Fırından çıkan kekin oda ısısına gelmesini bekleyelim. Ardından dolaptaki çikolatalı karışımı üzerine gezdirelim. Bu şekilde dolapta biraz daha dinlendirelim. Daha sonra dilimleyip servis edebiliriz. AFİYET OLSUN.

NOT;
Yaz döneminde brownie dolapta muhafaza etmelisiniz. Servis etmeden 20 dk. Önce oda ısısında bekletmenizi tavsiye ederim. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder